skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Klassiek Schotland – 24/07 – 03/08/2023

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land.

Programma

Dag 1: Vertrek via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen naar Ijmuiden voor de overtocht met de nachtferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord op basis van een 2-persoons binnenkajuit. Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

Dag 2: Ontbijtbuffet aan boord. Na aankomst gaat het naar Alnwick, waar we Alnwick Castle bezoeken, het kasteel waar Harry Potter en zijn vrienden studeerden. Daarna verder via Queensferry naar Culross, één van de meest pittoreske dorpjes van Schotland. Geen wonder dat het meermaals heeft gediend als decor voor filmopnames (o.a. Outlander). Onderweg lunch. Nadien rijden we door naar ons hotel waar we komende 3 nachten zullen verblijven (Pitlochry Hydro Hotel of gelijkwaardig) . Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Ontbijt. vandaag verkennen we de regio rond Pitlochry. In de voormiddag nemen we een panoramische route en bezoeken we Dewar’s Whisky Distillery. Daarna gaat het richting  Dunkeld voor  lunch en maken we een korte wandeling naar de nabij gelegen Hermitage Waterfalls. In de namiddag bezoeken we Blair Castle op de terug houden we halte bij Queens View. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Na het ontbijt volgen we een Victoriaanse route doorheen Royal Deeside. Royal Deeside is een favoriete vakantiebestemming van de koninklijke familie sinds koningin Victoria en prins Albert het Balmoral Estate in 1848 voor het eerst bezochten en er verliefd op werden. Sindsdien hebben opeenvolgende generaties van de koninklijke familie het gebied geadopteerd als hun rustige toevluchtsoord. Deze route omvat historische plaatsen, o.a. Glen Tanar Estate, Balmoral Castle, Ballater Castle en Braemer.

Dag 5: Vandaag gaan we noordwaarts in de voormiddag bezoeken we Culloden Battlefield. Daarna gaat het via de oevers van Loch Ness naar ons volgend overnachtingshotel voor de komende 3 nachten Isles of Glencoe hotel nabij Fort William. Uiteraard houden we halt voor een bezoek aan Urquhart Castle waar we een prachtig uitzicht hebben over Loch Ness. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Dagtocht naar Isle of Skye. We rijden over de prachtige A830 ” Road of the Isles” langs de Glenfinnan viaduct naar Mallaig waar we de ferryovertocht nemen naar Skye. Toegekomen bezoeken we Armadale Castle & Gardens, een landgoed in het bezit van de Clan Donald. We bezoeken hier de tuinen maar ook het museum of the Isles, waar u meer verneemt over de geschiedenis van de Clan Donald. Daarna verder naar Broadford voor bezoek. Dan gaat het via de Skye Bridge terug naar het Schotse vasteland. Als de tijd het toelaat maken we nog een fotostop bij Eilean Donan Castle. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: De eerste halte vandaag is Inveraray. Eén van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Inveraray is de Inveraray Jail. Deze voormalige gevangenis doet tegenwoordig dienst als museum. In het museum wordt een goed beeld gegeven van het leven in een gevangenis in de negentiende eeuw. Niet ver van het dorpje vandaan ligt een prachtige oude stenen brug, de Inveraray Bridge. Deze brug is de makkelijkst weg naar het Inveraray Castle. De oude haven van Inveraray doet tegenwoordig dienst als museum haven onder de naam Inverarary Maritime Heritage Museum. Er zijn hier slechts enkele schepen te vinden maar dit maakt het zeker niet minder de moeite waard om de haven een bezoek te brengen. Daarna zuidwaarts naar Auchindrain, een openluchtmuseum en het laatste bewoonde landbouwdorp in de  Schotse hooglanden, alternatief is een bezoek aan Arduaine Garden. Daarna vervolgen we de A816 langs de mooie westkust van Argyll naar Oban.  In Oban vrije tijd en/of begeleide wandeling. In de late namiddag rijden we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Na het ontbijt check-out en vertrek naar de Glencoe Vallei, dankzij de woeste natuurpracht heeft deze vallei als decor gediend bij verschillende filmopnames. Vervolgens via Inveruglas naar Loch Lomond,  stop in het pittoreske dorpjeLuss voor lunch. Na de middag verder naar Stirling castle voor bezoek en aansluitend gaat het verder naar ons hotel. Onderweg nog halte aan The Kelpies. Avondmaal en overnachting Norton House hotel & Spa.

Dag 9: Ganse dag verkenning van Edinburgh zij die wensen kunnen in de voormiddag mee een begeleide wandeling maken; namiddag vrije tijd om de stad verder op eigen houtje te verkennen. Schots avondmaal in hotel + overnachting

Dag 10: Na het ontbijt check-out en vatten we onze terugreis aan. In de voormiddag brengen we nog een bezoek aan Abbotsford House, de vroegere residentie van de schrijver Walter Scott. Na de lunch gaat het verder naar Newcastle waar we in de late namiddag de ferry nemen richting Ijmuiden. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 11: Rond 09u45 aankomst in Ijmuiden, na het ontbijt ontscheping en gaat het terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Prijs per persoon: 2690€ (op basis van tweepersoonskamer – single supplement 670€)   BOEK MET VERTROUWEN i.s.m. Beautiful Britain

  • De overtocht Ijmuiden-Newcastle h/t
  • 2 overnachtingen aan boord op basis van een tweepersoons binnenkajuit incl. ontbijt en avondmaal h/t
  • reis per luxe autocar inclusief diensten ervaren chauffeur;
  • verblijf op basis van vol pension in 3* en 4* hotels
  • diensten van Nederlandstalige reisleider;
  • bezoek whisky distilleerderij met degustatie
  • gevarieerd programma inclusief alle excursies en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

Niet in de prijs inbegrepen:

  • Alle persoonlijke uitgaven  en dranken alsmede toeristische activiteiten zoals vermeld in het betreffende reisprogramma onder “gelegenheid tot” of “mogelijkheid tot”.
  • Annulering- en/of bijstandsverzekering.

Bijzondere voorwaarden:

Annulering door de reisorganisator

Indien er minder dan 18 deelnemers zijn ingeschreven voor een reis, kan de reisorganisator de betreffende reis annuleren. Uiterlijk 21 dagen voor afreis zullen alle deelnemers daar schriftelijk van op de hoogte worden gesteld. In geval van belangrijke binnenlandse of internationale gebeurtenissen die het normale verloop van de betreffende reis kunnen hinderen. In beide gevallen worden de reeds betaalde reissommen integraal terugbetaald. Er kan door de reiziger géén aanspraak worden gemaakt op enige schadeloosstelling.

Begeleiding

Bij alle begeleide busreizen is Nederlandstalige begeleiding/chauffeur voorzien. De dienstvergoeding voor chauffeur en reisleiding is inbegrepen. Het staat de deelnemers uiteraard vrij om hen achteraf nog eens extra te belonen.

Bagage

Het is deelnemers toegestaan één valies per persoon plus één stuk handbagage mee te nemen.

NB het bovenstaand programma is steeds onder voorbehoud; het is mogelijk dat bepaalde kastelen hun beschikbaarheid of openingstijden wijzigen en het programma moet dan om die reden aangepast worden; het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of – dagen gewisseld wordt. Indien een bezoek niet meer mogelijk is, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief voorgesteld.

 Om te reizen naar Groot-Brittannië moet u in het bezit zijn van een geldig internationaal paspoort.

Back To Top