skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

BETOVERENDE KERST IN ZUID-OOST ENGELAND AFREIS 12 DECEMBER 2021

Betoverende kerst in Zuid-Oost Engeland 

Dit jaar begeven we ons tijdens de kerstreis buiten de begaande paden, in plaats van een bezoek aan de grotere steden bezoeken we dit jaar de kerstmarkt van Winchester. De kerstmarkt bij de kathedraal is geïnspireerd op de traditionele markten in Duitsland en staat in de top 10 lijst van de beste kerstmarkten van Europa.
Verder bezoeken we tijdens deze reis ook het in kerstsfeer badende Hever Castle, het kerstfestival van licht in Longleat en het National Motor Museum Beaulieu.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Programma:

Dag 1

Via de opstapplaatsen rijden we naar Calais waar we de Eurotunnel nemen naar Folkestone. Hier aangekomen gaat het verder naar Hever Castle.  De zalen in Hever Castle worden verlicht met honderden kaarsen en haardvuren, en in de tuinen kunt u een speciale winterwandeling maken.Lunch in Hever Castle inbegrepen. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel Norton Park hotel. Onderweg maken we nog een stop in een typisch Engels “market town”.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek naar Beaulieu, de thuisbasis van het National Motor Museum met een collectie van meer dan 250 prachtige voertuigen uit elke autotijd. Betreed ‘World of Top Gear’, met echte voertuigen gemaakt door de presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May voor een aantal van hun meest ambitieuze uitdagingen door de jaren heen. U kan ook het paleishuis verkennen, de thuishaven van de familie Montagu sinds 1538 en de 13e eeuwse Beaulieu abdij zien, ooit de thuishaven van de cisterciënzer monniken. High afternoon tea als lunch in The Montagu Arms (inbegrepen). In de namiddag gaat het naar Winchester waar u de kerstmarkt kan bezoeken. Het succes ligt onder meer in de unieke locatie: de houten chalets die opgesteld staan op het historische plein rond de kathedraal, en de openlucht-schaatsbaan. De toegang tot de kathedraal is niet inbegrepen (circa 8£/pp).
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Vandaag gaan we naar Longleat maar in de voormiddag maken we nog een stop in Warminster. Tegen de middag rijden we dan verder naar Longleat. Dit unieke landgoed biedt veel meer dan het beroemde safaripark. In Longleat House vind je kunst van de Renaissance, gruwelijke historische overblijfselen (het shirt dat koning Charles I misschien had gedragen toen hij zijn hoofd verloor) en de grootsheid van een van de grootste Elizabethaanse huizen in Engeland.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Check out en vertrek naar the Pantilles  waar u gelegenheid heeft voor lunch. Rond 13u30 vertrek richting Folkestone en als de tijd het toelaat maken we onderweg nog een stop. Tegen 18u nemen we de Eurotunnel richting Calais. Aankomst in Calais rond 20u en daarna gaat het verder naar de verschillende afstapplaatsen.

Prijs per persoon: 599 € (supplement single 95€)  BOEK MET VERTROUWEN 

In deze prijs is inbegrepen:

 • reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur; u kunt vertrekken vanuit diverse opstapplaatsen
 • overtocht met Eurotunnel Calais/Folkestone/Calais
 • 3 overnachtingen in het 4*Norton Park hotel in Sutton Scotney op basis van een standaard 2-persoonskamer inclusief ontbijt
 • 3 x 3 gangendiner  in ons hotel
 • lunch op dag 1 in Hever Castle
 • 1 x high afternoon tea in The Montagu Arms hotel op dag 2 (of alternatief)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • toegangsgelden voor: Hever Castle, Beaulieu The National Motor Museum, Longleat House and Safari Park

Niet in de prijs inbegrepen:

 • niet vermelde of facultatieve maaltijden
 • reis – en/of annulatieverzekering
 • niet vermelde diensten

Vereiste reisdocumenten: vanaf 01 oktober 2021 internationaal paspoort verplicht, min. geldig tot het einde van uw verblijf in Groot-Brittannïe

Back To Top