skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

BIJZONDERE ERVARINGEN IN EAST-ANGLIA EN HERTFORDSHIRE – 08/06 – 12/06/2023

Herontdek één van de tien schatkamers van Engeland, Woburn Abbey – dat na een uitgebreide restauratie heropend wordt, om kennis te maken met enkele unieke bewoners in het safaripark waar meer dan 1000 wilde en exotische dieren rondlopen. Hoor de inspirerende verhalen van Knebworth House, waar de familie Lytton al meer dan 19 generaties lang woont, met een fascinerend verleden van literaire legendes en politieke activisten, en waar mensen als Charles Dickens, Winston Churchill en koningin Elizabeth hebben gewoond. Ontdek een deel van het Britse culinaire erfgoed tijdens een rondleiding door Jordan’s Mill and Gardens, genoteerd in het Doomsday Book van 1086, dat uitgroeide tot een van de meest geavanceerde molens van zijn tijd als pionier in het op tafel brengen van een van de favoriete ontbijtgranen van het land.

Verder bezoeken we de universiteitsstad Cambridge, de van oorsprong Romeinse stad Colchester en het liefelijke dorpje Lavenham.

Dag 1

Vertrek richting Calais of Duinkerken voor de ferryovertocht naar Dover. Ontbijt aan boord (inbegrepen).Bij aankomst in Dover gaat het richting Londen en Colchester. Bezoek aan deze van oorsprong Romeinse stad en gelegenheid tot middagmaal. Na de middag via East Bergholt (woonplaats van de schilder John Constable) naar Lavenham en wandeling doorheen dit authentieke dorp. Vervolgens naar het Mercure Letchworth hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Ely voor bezoek aan één van de mooiste kathedralen van Engeland. Aansluitend gaat het naar Cambridge voor een uitgebreid bezoek aan de stad die gedomineerd wordt door zijn meer dan 800j oude universiteit. Tevens gelegenheid tot lunch en de geleide wandeling vrije tijd. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt bezoek aan historic Mill & Gardens met aansluitend lichte lunch (inbegrepen). Vervolgens rijden we naar Shuttleworth House voor bezoek en daarna gaan we op safari inWoburn. Aansluitend terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we het historische stadje Hitchin. Na de lunch bezoeken we Knebworth Estate met een lokale gids. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt check-out en vatten we onze terugreis aan naar Dover. Onderweg houden we nog halt in het gezellige stadje Canterbury voor een wandeling of shopping. Vooraleer we Canterbury bereiken houden we nog halt in Whistable een kleine badplaats vooral gekend om haar oesters. Korte wandeling en misschien heeft u wel zin in een paar oesters als lunch. Rond 16u vertrek uit Canterbury naar Dover voor de ferryovertocht naar Calais of Duinkerken en licht avondmaal (inbegrepen) aan boord. Bij aankomst in Calais of Duinkerken gaat het terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Opmerking:

 • de volgorde van de bezoeken kan aangepast worden door onvoorziene omstandigheden
 • voor het reizen naar Groot-Brittannië moet u in het bezit zijn van een geldig internationaal paspoort.

Prijs pp: 765€ (single supplement 120€)

Inbegrepen:

 • Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur; u kunt vertrekken vanaf diverse opstapplaatsen
 • Retourovertocht Calais of Duinkerken naar Dover met DFDS
 • 4 overnachtingen in het Mercure Letchworth Hall hotel op basis van een 2-persoonskamer inclusief ontbijt en 4x avondmaal
 • Ontbijt aan boord op de heenreis en avondmaal aan boord op de terugreis (maaltijdvouchers)
 • Lunch op dag 3
 • Toegangsgelden voor bezoek Knebworth Estate, Woburn Abbey & Gardens plus Safari Park en Jordan’s Historic Mill
 • Begeleid bezoek aan Colchester, Lavenham, Ely en Cambridge met lokale Engelstalige gids
 • Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde of facultatieve maaltijden
 • Reis- en/of annulatieverzekering

I.s.m. Beautiful Britain

Back To Top