skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Carnaval in Nice en citroenfeest in Menton afreis 13 februari 2019

Carnaval in Nice en citroenfeest Menton  afreis 13/02/2019 (7d/6nachten)

Het bruist in februari aan de Côte d’Azur. Fleurige parades, versierde praalwagens, straatartiesten plus heel veel mimosa en citroenen. Menton, Mandelieu en Nice feesten onder een aangename winterzon. Verheug u nu reeds op dit carnavalreisje, dat bol staat van onbezorgd feesten en genieten van de natuur in een zacht en mild klimaat.

Dag 1: In de ochtend vertrek vanuit Leefdaal en via de Franse autowegen gaat het richting Lyon. Onderweg gelegenheid tot lunch. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2: Na het ontbijt gaat het naar onze verblijfplaats aan de Côte d’Azur in St Raphael, waar we in de late namiddag hartelijk ontvangen worden met een welkomstdrink. Avondmaal en overnachting in ons hotel Best Western La Marina.

Dag 3: Na het ontbijt maken we een panoramische trip langsheen de Corniche de l’Estérel en een rondrit in Cannes, de gekendste badplaats aan de Côte d’Azur. Na de lunch rijden we via het Tanneron massief naar Mandelieu. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten op de heuvels waarop de prachtige gele mimosa bloeit. Samen met onze gids verkennen we een mimosabos en bezoeken we ook een locale producent. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4: Na het ontbijt gaat het richting Grasse, de bakermat van de traditionele parfumerie. Uiteraard kan een bezoek aan het bekend parfumhuis Fragonard niet ontbreken. Daarna rijden we verder naar Nice, waar we ook lunchen. In de namiddag kunnen we dan de bloemenparade bewonderen op de Promenade des Anglais en dit vanaf de eerste linie. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5: Ganse dag bezoek aan Menton. In de voormiddag bezoeken we de Biovès tuinen die voor de gelegenheid versierd zijn met tijdelijke citruskunstwerken in gele en oranje kleuren. Enkele zijn zelfs meer dan 10 meter hoog. Na de lunch staat er nog een hoogtepunt op het programma nl. de promenade van de praalwagens en wederom heeft autocars Bergkoning voor u gereserveerde plaatsen voorzien. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6: Na het ontbijt check-out en vangen we onze terugreis aan. Onderweg brengen nog een bezoek aan  Aix en Provence, een oude stad vol charme. Middagmaal. Nadien gaat het verdere naar ons overnachtingshotel regio Beaune.

Dag 7: Na het ontbijt kort bezoek aan Beaune en zetten we ons reis verder richting Leefdaal. Uiteraard wordt er onderweg nog gestopt om even de benen te strekken.

Deze prijs omvat:

  • Reis per luxe autocar inclusief diensten van een ervaren chauffeur
  • De vermelde overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
  • Verblijf op basis van vol pension (vanaf het avondmaal dag 1 t.e.m. het ontbijt op dag 7) incl. ¼ wijn tijdens de lunch en het avondmaal en koffie tijdens de lunch
  • welkomstcocktail in ons verblijfshotel Best Western La Marina te St Raphael
  • De vermelde excursies incl toegangsgelden
  • begeleiding van een lokale Franstalige gids vanaf dag 3 t.e.m. dag 5

Niet inbegrepen:

  • Alle persoonlijke uitgaven voor niet vermelde maaltijden en dranken
  • Annulering- en/of bijstandsverzekering

NB De volgorde van de bezoeken kan aangepast worden wegens weersomstandigheden.

Reisdocumenten:

  • Geldige identiteitskaart
Back To Top