skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Gers – Gascogne 03/08 – 12/08/2024

Foie gras, gekonfijte eend, knapperige appeltjes overgoten met Armagnac, pittoreske dorpjes, gastvrije mensen, kortom we gaan het geluk tegemoet in de Gers-streek!

Dag 1: Vertrek richting Limoges langs de autowegen. Gelegenheid tot vrij middagmaal onderweg. Avondmaal en overnachting te Limoges.

Dag 2: Na het ontbijt vertrek richting Castera-Verduzan. Onderweg voorzien we de nodige haltes, middagmaal onderweg. In de namiddag aankomst in het hotel, kamerverdeling, welkomstaperitief, avondmaal en overnachting.

Dag 3: In de voormiddag ontdekken we hoe de traditionele foie gras gemaakt wordt en hoe eendenborst gedroogd wordt. Lunch in het hotel. In de namiddag bezoeken we Auch, een pittoreske stad met middeleeuwse straatjes, de kathedraal Ste. Marie met de onmisbare kraampjes. Prachtig zicht op de enorme trappen, het standbeeld van Artagnan, de beroemdste Gascon. Avondmaal, casino-avond en overnachting.

Dag 4: Bezoek aan Fourcès,  een klein vestingplaatsje in het departement Gers. Dit plaatsje is, in tegenstelling tot het merendeel van de andere bastides in het zuiden van Frankrijk, niet rechthoekig maar juist rond. Haar woningen vormen een cirkel van twee à drie rijen rondom een centraal plein. Het 15de eeuwse kasteel is zeker ook een blik waard. Gastronomische streeklunch in het hotel. In de namiddag treden we in de sporen van Artagnan, rit via Vic-Fezensac en Bassoues naar Lupiac, het geboortedorp van Artagnan. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5: Na het ontbijt naar Lectoure, het kleine stadje, vroegere Gallo-Romeinse stad en hoofdverblijfplaats van de graven van Armagnac tijdens de middeleeuwen en voormalig bisdom. Getuige van haar glorieus verleden, gotische kathedraal, archeologisch gallo-romeins museum (bezoek). Lunch in het hotel. Nadien naar een kelder voor degustatie van Armagnac, de oudste eau-de-vie van Frankrijk. Avondmaal, folklore avond en overnachting in ons hotel.

Dag 6: Na het ontbijt vertrek naar Pau. Met zijn ideale ligging tussen berg en zee nodigt de historische hoofdstad van Béarn u uit om zijn schatten te ontdekken! Het kasteel van Pau, symbool van de stad, was ooit burcht van de burgergraven van Béarn maar is vooral beroemd geworden als geboorteplaats van Hendrik IV, koning van Frankrijk en Navarra. Lunch in Pau. Nadien richting Lourdes bezoek aan de heiligdommen en stop in het geboortedorpje van Bernadatte Soubirous. Vrije tijd. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Uitstapje naar het Land van Albret, het land van Henri IV voor een leuk bezoek aan een pruimenboomkwekerij. Lunch in het hotel. Bezoek aan het kasteel van Lavardens. Terugkeer via Jégun, een bastion dat het platteland van de Gascogne domineert. Avondmaal, dansavond en overnachting.

Dag 8: Daguitstap naar Toulouse voor een bezoek aan de site van Airbus met de autocar, zicht op de ontwikkeling van het nieuwste vliegtuig A350. Lunch in Toulouse. Rondrit doorheen de stad met een toeristisch treintje langs de belangrijkste bezienswaardigheden, het Capitool en de basiliek St. Sernin. Avondmaal en overnachting.

Dag 9: Na het ontbijt verlaten we het hotel en vatten we de terug keer huiswaarts aan. Lunch onderweg. Avondmaal en overnachting onderweg.

Dag 10: Na het ontbijt wordt de reisweg huiswaarts verder gezet met de nodige stops onderweg.

Prijs: €1549  per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Inbegrepen: 

  • autocarvervoer en diensten van ervaren chauffeur
  • 9 overnachtingen in de vermelde hotels
  • volpension vanaf avondmaal dag 2 t.e.m. ontbijt dag 10, welkomstdrank, wijn bij het avondmaal en koffie bij de lunch, vermelde excursies met lokale gids, 3 animatieavonden

Niet inbegrepen: 

  • eventuele toegangsgelden
  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en/of annulatieverzekering
  • toeslag single: €255
Back To Top