skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

In de voetsporen van de Engelse detectiveseries – 30/07/2022 – georganiseerd door Beautiful Britain

Indien u een fan bent van de Britse detective series, dan weet u wellicht dat de regios waar de series zich afspelen een decor is van traditionele pubs, groene dorpjes en cricket op zondagnamiddag. De talrijke moorden die in de series gepleegd worden, opgelost door o.a. Inspector Morse, Barnaby, Father Brown, Agatha Raisin,… zijn godzijdank fictief. Echter de dorpjes en kleine stadjes bestaan echt. Tijdens deze rondreis willen wij u laten kennismaken met de mooie plekjes die u dankzij deze series heeft leren kennen. Doch ook Oxford staat op het programma waar er heel wat opnames plaatsvonden voor de serie van Inspector Morse.

Gedurende deze reis worden we begeleid door Linda Gielens (vanaf Oxford), een officiële Blue Badge guide. Zij is een expert in de Oxford detectiveverhalen van Morse, Lewis en Endeavour en andere relevante Engelse detective series.

Programma:

Dag 1 Via diverse opstapplaatsen naar Calais voor de overtocht per Eurotunnel. Na aankomst gaat het naar Dorchester on Thames voor wandeling, hier vonden tevens opnames plaats voor Midsomer Murders. Na een vrije lunch gaat het richting Oxford waar we kennis maken met onze lokale Engelstalige gids voor de komende dagen en maken we een Morse, Lewis en Endeavour tour. Aansluitend vrije tijd in Oxford en avondmaal in een lokale pub in Oxford. Overnachting in Peacock Country Inn te Henton.

Dag 2 Vandaag verkennen we de Cotswolds met o.a. ‘s morgens bezoek aan het dorp waar er opnames plaatsvonden van de serie Father Brown. Verder bezoeken we ook het dorp waar Poirrot zich terugtrok en bezoeken we ook het dorpje waar opnames plaatsvonden van de serie Agatha Raisin.
Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 3 Volledige dag met het verkennen van kleine steden en dorpjes langs de Theems, waaronder Henley on Thames en Dorney Hall bij Bray waar veel afleveringen van Morse en Midsomer werden opgenomen.Tevens maken we een boottocht op de Thames.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4 In de voormiddag rondrit langs kleine stadjes en gehuchten waar Midsomers Murders werd opgenomen, waaronder Wallingford, beter bekend als Causton. In de namiddag bezoek aan Mapledurham House.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5 Na het ontbijt check-out en vertrekken we naar Greys Court voor bezoek. Nadien vatten we onze terugreis aan en houden we nog halt in Littlewick Green. Na dit laatste bezoek rijden we omstreeks 15u naar Folkestone voor de overtocht per Eurotunnel naar Calais. Via de Franse en Belgische autosnelwegen rijden we daarna terug naar de diverse afstapplaatsen.

Prijs per persoon: 899€ (single supplement: €175)

Inbegrepen:

 • Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur
 • Mogelijke opstapplaatsen: Leuven(Leefdaal), Kontich Carpool, carpool Affligem,Gent, Jabbeke (andere opstapplaatsen op aanvraag)
 • Overtocht heen en terug met Eurotunnel Calais-Folkestone-Calais
 • De vermelde overnachtingen in hotel Peacock Country Inn op basis van een 2- persoonskamer incl. ontbijt
 • 4x avondmaal (3-gangen)
 • Engelstalige lokale gids vanaf dag 1 namiddag tot en met dag 5 voormiddag
 • toegangsgelden: college in Oxford, Wallingford Museum, Dorney Hall en Greys Court
 • toegangsgelden Marpledurham incl. afternoon tea
 • Henley River Cruise
 • Tijdens de gehele reis diensten van een Nederlandstalige reisleider

Niet inbegrepen:

 • Middagmalen
 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Eventueel reis- en/of annulatieverzekering

Geldig internationaal paspoort verplicht voor alle reizen naar Groot-Brittannië vanaf 01/10/2021.

Wegens CV-19 kunnen er kleine wijzigingen in het programma zijn – te bevestigen 2-4 weken vooraf (alle wijzigingen zijn er om de veiligheid van de gasten te garanderen)

Back To Top