skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Kaasmarkt Gouda en Keukenhof Lisse verplaatst naar april 2021

Door de Corona maatregelen zal de geplande uitstap van 16 april naar Gouda en het Keukenhof niet kunnen doorgaan. Doch Bergkoning brengt de kaasmarkt en het Keukenhof bij u thuis. Het zou zonde zijn om die duizenden bloemen niet  aan het publiek te tonen. Daarom heeft het Keukenhof een filmpje gemaakt zodat de mensen toch van de bloemenpracht kunnen genieten.

https://youtu.be/a0VXJL1AT4g

https://www.youtube.com/watch?v=jgdtoEfQfZA&feature=emb_rel_end

Ook de kaasmarkt in Gouda gaat niet door en dit alvast tot einde mei. Hieronder vinden jullie ook een filmpje om de sfeer alvast op te snuiven.

https://www.youtube.com/embed/ObLC3lmFhjY

De Goudse kaas is wereldberoemd. En het feit dat Goudse kaas inmiddels een van de grootste exportproducten is van Nederland is indrukwekkend, als je bedenkt dat het ontstond in dit eenvoudige, pittoreske gebied in de provincie Zuid-Holland. Inmiddels wordt de meeeste Nederlandse kaas geproduceerd of opgeslagen in het gebied rond de stad Gouda, ook wel Cheese Valley wordt genoemd. Natuurlijk vormt de Gouda kaasmarkt nog steeds het centrale spektakel in de Nederlandse kaasbranche. De rituelen en rijke Hollandse tradities maken het tot een attractie die u niet mag missen.

U zult denken dat u terug in de tijd bent gereisd wanneer u de kaasmarkt van Gouda bezoekt. Deze werd voor het eerst gehouden in 1395. De opvallende kaaswielen worden met paard en wagen afgeleverd en door boeren op de grond opgestapeld. De kaasmarkt in Gouda wordt van april tot eind augustus gehouden op donderdagochtend.

In de namiddag bezoeken we het Keukenhof.

Prijs: 50€ (autocarvervoer  + inkom Keukenhof inbegrepen)

Back To Top