skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Kerstshoppen in Edinburgh afreis 02 december 2018

Kerstshoppen in Edinburgh

Kerstshoppen doet u dit jaar in Edinburgh! Eén van de meest sfeervolle steden van Groot-Brittannië. Bezoek winterwonderland, de kerstmarkten. Ontdek Edinburgh Castle, bewandel de “Royal Mile” en een bezoek met degustatie aan de Scotch Whisky Experience mag zeker niet ontbreken.

Dag 1

Vertrek vanuit de gekozen opstapplaats richting IJmuiden waar we inschepen aan boord van de ferry van DFDS naar Newcastle. De ferry vertrekt omstreeks 17u. Aan boord hoeft u zich niet te vervelen, er zijn verschillende restaurants en er is entertainment . Overnachting aan boord op basis van een standaard binnenkajuit met stapelbed. Mits toeslag kunt u een buitenhut en/of benedenbedden reserveren.

Dag 2

Aankomst in Newcastle in de vroege ochtend; na het ontbijt ontscheping en vertrek naar Edinburgh. Rond de middag komen we toe in Edinburgh en gelegenheid voor lunch(eventueel gezamenlijke lunch in restaurant The Dome of lokale pub). Na de lunch eerste kennismaking met de stad met onze gids. Dit doen we per bus maar ook te voet. Na de stadstour checken we in bij ons hotel Norton House, gelegen buiten het centrum. Het hotel beschikt over een health club en u kunt gratis gebruik maken van het binnenzwembad en de fitness. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Vandaag bezoeken we de kerstmarkt in Glasgow. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel te Edinburgh. Rond 19u00 vertrek voor zij die wensen naar Edinburgh en diner (facultatief circa 32£ voor 3-gangenmenu) in één van de oudste pubs van Edinburgh. Overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar het centrum van Edinburgh en bent u vrij om de stad zelf te verkennen. Edinburgh is gekend als één van de meest sfeervolle steden van Groot-Brittannië maar tijdens de kerstperiode doet ze er nog een schepje bovenop. Zo is o.a. de winkelstraat Princes Street sprookjesachtig versierd. Uiteraard is er ook een traditionele kerstmarkt in Duitse stijl. Naast shoppen valt er in Edinburgh heel wat te zien, de reisleider zal u over de mogelijkheden informeren. Zo o.a. de Royal Botanic Garden is tijdens deze periode extra magisch versierd. Voor zij die wensen, inschrijven vooraf noodzakelijk, om 17u20 afspraak aan Scotch Whisky Experience voor bezoek en degustatie.Afspraak met de chauffeur rond 18u30 en dan gaat het terug naar ons hotel. Overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt check-out en vertrek naar de ferry terminal in Newcastle onderweg bezoek aan Falkirk en gelegenheid tot lunch.In de late namiddag inscheping aanboord en avondmaal. Voor het vermaak zijn er 3 bars, waar u onder de vrolijke noten van live-muziek reisverhalen met elkaar kan uitwisselen. Avondmaal en overnachting wederom in een standaard binnenkajuit (of mits supplement kunt u een buitenhut en/of beneden bedden reserveren).

Dag 6

Ontbijt en aankomst in Ijmuiden rond 09:45. Na de ontscheping gaat het terug richting België en de verschillende opstapplaatsen.

Prijs p.p. 580€ (single supplement 200€)

In deze prijs is inbegrepen

 • Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur. U kunt vertrekken vanuit divers opstapplaatsen
 • Overtocht Ijmuiden – Newcastle heen en terug met DFDS Seaways
 • 2 overnachtingen aan boord op basis van een standaard binnenkajuit op basis van half pension (2x ontbijt en 2 x avondmaal)
 • 3 overnachtingen in het 4* Norton House hotel op basis van een standaard 2-persoonskamer incl ontbijt
 • 1×3-gangendiner in ons hotel op dag 2
 •  Nederlandstalige reisleiding
 • begeleide citytour Edinburgh met Engelstalige gids

Niet in de prijs inbegrepen

 • niet vermelde maaltijden
 • whisky degustatie 15.50£ in Scotch Whisky Experience
 • Reis- en of annulatieverzekering
 • Niet vermelde diensten
Back To Top