skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Schotland met de Military Tattoo – 15/08/2022 – georganiseerd door Beautiful Britain

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land.

Schotland met de Military Tattoo afreis 15 augustus 2022

Programma

Dag 1

Vertrek via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen naar Ijmuiden voor de overtocht met de nachtferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord op basis van een 2-persoons binnenkajuit. Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

Dag 2

Ontbijtbuffet aan boord. Na aankomst gaat het via de Scottish Borders naar Edinburgh. Gelegenheid tot vrije lunch en aansluitend geleid stadsbezoek met lokale gids. Nadien rijden we door naar ons hotel waar we komende 4 nachten zullen verblijven, The Stirling Highland hotel 4*. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt en daarna rijden we richting Callander House, waar we om 11u verwacht worden voor bezoek. Onderweg stop aan The Kelpies. Middagmaal onderweg (inclusief). In de namiddag verder naar Edinburgh om zelf de stad te verkennen. Vrij avondmaal en ‘s avonds gaat het richting kasteel en wonen we de Royal Edinburgh Military Tattoo bij. Vervolgens terug naar ons hotel voor overnachting. (het middagmaal is vandaag inbegrepen i.p.v. het avondmaal)

Dag 4

Na het ontbijt maken we een tocht doorheen the Trossachs met in de voormiddag een boottocht op Loch Katrine. Daarna gelegenheid tot vrij middagmaal. Vervolgens maken we een panoramische tocht langsheen de oevers van Loch Lomond en stoppen we in het pittoreske dorpje Luss. Aansluitend terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Vandaag gaan we noordwaarts richting Pitlochry met onderweg stop in Dunkeld en korte wandeling naar The Hermitage Waterfalls. Nadien rijden we naar Pitlochry. Een attractie in de plaats zelf is de dam bij het kleine Loch Faskally dat dienst doet als zalmladder. Tevens heeft u hier gelegenheid tot vrij middagmaal en bezoeken we een chocolaterie. Verder houden we nog halt bij Queens View waar we een zeer mooi uitzicht hebben over Loch Tummel. Nadien gaat het verder naar Dewar’s whisky distilleerderij voor bezoek en degustatie. Nadien rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt en vertrek naar Stirling Castle voor bezoek aan het kasteel (of alternatief). Nadien rijden we door de Scottish borders terug richting Newcastle voor de overtocht naar Ijmuiden. Onderweg stop en gelegenheid tot lunch. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 7

Engels ontbijt aan boord en aankomst in Ijmuiden. Ontscheping in de voormiddag en terug naar de verschillende afstapplaatsen.

Prijs per persoon: 1190€ (op basis van tweepersoonskamer – single supplement 260€)   BOEK MET VERTROUWEN  

 • De overtocht Ijmuiden-Newcastle h/t
 • 2 overnachtingen aan boord op basis van een tweepersoons binnenkajuit incl. ontbijt en avondmaal h/t
 • reis per luxe autocar inclusief diensten ervaren chauffeur;
 • verblijf op basis van half pension in het 4* The Stirling Highland Hotel (uitgez. dag 3 middagmaal inbegrepen i.p.v. avondmaal)
 •  dag 2 namiddag, dag 4 en  5 diensten van Engelstalige lokale gids;
 • boottocht op Loch Katrine
 • bezoek whisky distilleerderij met degustatie
 • ticket Military Tattoo
 • gevarieerd programma inclusief alle excursies en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

Niet in de prijs inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven voor maaltijden en dranken alsmede toeristische activiteiten zoals vermeld in het betreffende reisprogramma onder “gelegenheid tot” of “mogelijkheid tot”.
 • Annulering- en/of bijstandsverzekering.

Bijzondere voorwaarden:

Annulering door de reisorganisator

Indien er minder dan 6 deelnemers zijn ingeschreven voor een reis, kan de reisorganisator de betreffende reis annuleren. Uiterlijk 21 dagen voor afreis zullen alle deelnemers daar schriftelijk van op de hoogte worden gesteld. In geval van belangrijke binnenlandse of internationale gebeurtenissen die het normale verloop van de betreffende reis kunnen hinderen. In beide gevallen worden de reeds betaalde reissommen integraal terugbetaald. Er kan door de reiziger géén aanspraak worden gemaakt op enige schadeloosstelling.

Annulatie door klant

de klant kan kosteloos annuleren tot 6 weken voor afreiss (uitgez. ticket Militarry Tattoo), daarna zijn de gebruikelijke annulatiekosten van toepassing.

Begeleiding

Bij alle begeleide busreizen is Nederlandstalige begeleiding/chauffeur voorzien. De dienstvergoeding voor chauffeur en reisleiding is inbegrepen. Het staat de deelnemers uiteraard vrij om hen achteraf nog eens extra te belonen.

Bagage

Het is deelnemers toegestaan één valies per persoon plus één stuk handbagage mee te nemen.

NB het bovenstaand programma is steeds onder voorbehoud; het is mogelijk dat bepaalde kastelen hun beschikbaarheid of openingstijden wijzigen en het programma moet dan om die reden aangepast worden; het kan gebeuren dat er om die reden in bezoektijden of – dagen gewisseld wordt. Indien een bezoek niet meer mogelijk is, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief voorgesteld.

 Wegens CV-19 kunnen er kleine wijzigingen in het programma zijn – te bevestigen 2-4 weken vooraf (alle wijzigingen zijn er om de veiligheid van de gasten te garanderen)

Back To Top