skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Seelisberg in centraal Zwitserland

Seelisberg 27/08/16 – 01/09/2016

het dorpje Seelisberg is bekend als het zonneterras van het Vierwoudstedenmeer en ligt op een schiereiland van dit meer met in de buurt zowat alles wat Zwitserland te bieden heeft: een majestueuze bergwereld, indrukwekkende watervallen en meren, kleine gezellige dorpjes en wereldberoemde steden.

Zaterdag 27 augustus:

Vertrek via de Franse snelwegen naar Seelisberg, onderweg gelegenheid tot lunch. In de late namiddag aankomst in ons hotel Bellevue te Seelisberg. Welkomsapero, avondmaal en overnachting

Zondag 28 augustus:

Om 09.30u begroeting aan het bergstation van de Tsb-Bahn en met het bergtreintje dalen we af naar Treib. Hier nemen we de boot voor een rondvaart op het mooiste gedeelte van het Vierwoudstedenmeer. We varen naar Fluelen gelegen aan het begin van het meer via Brunnen – Schillerstein – Rutli – Tellskapelle. De terugvaart gebeurt via Bauen en Rutli, de “wieg van Zwitserland”, waar in 1291 het verdrag van Zwitserland werd getekend. Terug in Treib nemen wij de middagpauze op het groot terras aan het meer of in het “Haus sur Treib”.

Na het middagmaal genieten wij van een 2de rondvaart op de Urnersee en via Brunnen, Rutli varen wij naar Bauen, het kleinste dorpje met een speciale plantengroei voor een kort bezoek. Nadien terug de boot op en via Rutli naar Brunnen waar wij het infocentrum van de befaamde Zwitserse messen Victorinox kunnen bezoeken. Hier komen we meer te weten over de geschiedenis van het mes en de mijlpalen van Victorinox. Nog even kuieren langs de oevers van het meer tot boot ons terugbrengt naar Treib. Vervolgens weer naar Seelisberg voor avondmaal en overnachting.

Maandag 29 augustus:

Vandaag rijden we volledig rond het blauwe meer. Via de Seelisbergtunnel tot Fluelen en verder via de Axenstrasse, een smalle weg door de rotsen tot Brunnen. Vanaf hier volgen we de toeristische rondweg en rijden langs de mooie dorpjes aan het Vierwoudstedenmeer zoals Gersau, Vitznau, Weggis en Küssnacht. In Küssnacht brengen we een bezoek aan de Astridkapelle voor we in Luzern arriveren. Hier wacht een gids voor een bezoek (+/- 1 uur) aan deze prachtige stad met zijn Kapellebrücke, Jezuïetenkerk en prachtige oude kern. Na de rondwandeling heeft u nog vrije tijd in deze mooiste stad van Zwitserland.

Via Stansstad, Buochs terug naar Seelisberg. In Hergiswill, een klein dorpje aan het meer bezoeken we nog de bekende glasblazerij “Glasi” . Probeer gerust eens zelf glas te blazen en de rondleiding eindigt in de winkel vol prachtige glazen artikelen. Op de terugweg naar Seelisberg rijden we nog door Stansstad, en Buochs. Avondmaal en overnachting.

Dinsdag 30 augustus:

Kennismaken met Seelisberg en de onmiddelijke omgeving. Eerst wandelen wij rustig tot aan het “Schillerbalcon”. Hier hebben we een prachtig panorama op de Urnersee en de bergen van het kanton Uri. We bezoeken Mariënkapelle, waar Seelisberg ontstaan is en eindigen in de dorpskerk St. Michael.

Het middagmaal nemen wij bij Uschi in het familie hotel Tell. Nadien een korte wandeling tot aan de dorpskaasmakerij Aschwanden. De patron Hans ontvangt ons hartelijk en geeft een uiteenzetting over de bergkaas, natuurlijk laat hij ons ook van deze uitzonderlijk lekkernij proeven. Nadien maken we een korte rit naar Beckenried waar de kabelbaan nemen naar Klewenalp en krijgen een adembenemend panorama op de 5 meren van centraal Zwitserland.

We bezoeken de kruidentuin van de befaamde Ricola-snoepjes en na een wandeling op de Klewenalp zweven wij terug naar Beckenried. Per autocar terug naar Seelisberg voor avondmaal en overnachting.

Woensdag 31 augustus:

Na de middagpauze bezoek aan de kloosterkerk met het oudste orgel van Zwitserland, de kloosterkaasmakerij en tenslotte nog een rondrit in een paardenkoets in en om Engelberg.

Vandaag gaat het via Stans naar Sarnen waar we even verpozen. Dan rijden we verder naar Flueli-Ranft bij Melchtal, hier bezoeken we de woning van Broeder Klaus en kunnen we genieten van de mooie omgeving. Eventueel houden we nog een korte stop aan de mooie kerk van Sachseln. Via Kerns terug naar Stans en verder door het Engelbergertal naar het kloosterdorp Engelberg. Terug naar Seelisberg voor avondmaal en overnachting.

Donderdag 01 september:

Na het ontbijtbuffet vatten wij onze terugreis aan naar België met onderweg gelegenheid tot lunch.

Prijs per persoon:

op bassis van dubbel kamer: 785 €
supplement singlekamer: 125 €
Inbegrepen:

Reis per luxe autocar inclusief diensten van een ervaren chauffeur
De vermelde overnachtingen
Verblijf op basis van vol pension (vanaf het avondmaal dag 1 t.e.m. het ontbijt op dag 6)
De vermelde excursies incl. toegangsgelden
Vrij gebruik van sauna en fitnessruimte
Niet inbegrepen:

Alle persoonlijke uitgaven voor niet vermelde maaltijden en dranken
Annulering- en/of bijstandsverzekering

Back To Top