skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Zuid-Tirol 30/07 – 06/08/2023

Dag 1: Vertrek vanuit Leefdaal richting Villanders.

Verblijf in Sonnenhotel Adler te Villanders, een 4* familiehotel in het hart van Zuid – Tirol, gelegen in het historisch

e sta

dsgedeelte van Villanders op de Eisacktaler Sonnenhang met zicht op de Dolomiten.

’s Avonds aankomst in het hotel, kamerverdeling, welkomstdrank met aansluitend avondmaal en overnachting.

Dag 2: Excursie Villanders, Kastanienweg en Klausen.

Na het ontbijt verkenning van Villanders met historische stadskern en gotische kerk en indrukwekkend kerkhof, bekend als het mooiste van Zuid-Tirol. Aansluitend wandeling langs de Kastanienweg. ’s Middags gezellige Zuid-Tiroolse kooknamiddag met Junior Chef Reinhold. Nadien rit naar het middeleeuwse en romantische stadje Klausen. Vrije wandeling doorheen de smalle steegjes en genieten van een terrasje. Nadien terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Excursie Gardameer

Na het ontbijt uitstap naar het Gardameer. Het grootste Italiaanse meer omgeven door mediterrane palmbomen, oleanders en olijfbomen. Rondrit langs het Gardameer met stop in Malcesine voor middagmaal. Aansluitend boottocht naar Limone, bezoek aan Limone en terugkeer met de boot naar Malcesine. Nadien terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Rondrit doorheen de Dolomiten

Deze dag staat helemaal in het teken van de Dolomiten. Sinds 2009 behoren de Dolomiten tot het UNESCO wereldnatuurerfgoed. Rondrit via Eggental, Karer See, Karerpass, Fassatal, Sella Joch, Grödnertal met de nodige stops onderweg. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: Excursie  naar de provinciehoofdstad Bozen en naar de Rittner aardpiramides

In Bozen kan je statige burgergebouwen uit de renaissance- en barokperiode verwachten, evenals een groot aantal kerken en musea. Wandel doorheen de charmante arcades, over de Waltherplatz, bezoek de gotische kathedraal en bewonder de kleurrijke fruitmarkt. ‘s Namiddags rit naar de Rittner aardpiramides. Op weg naar Klobenstein en Lengmoos prachtig uitzicht op de Dolomiten met Rosengarten en Seiser Alm. Na een koffiepauze in Lengmoos, korte wandeling (ca. 10 min.) naar de Rittner aardpiramides, de hoogste en mooiste van Europa. Een natuurspektakel dat u niet mag missen! (Ongeveer 90 km). Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Excursie Meran en de Tuin van Schloss Trauttmansdorff

Na het ontbijt rit naar Meran, het kuuroord waar keizerin Sissi ooit verbleef, bezoek en verderzetting van de rit naar de botanische tuin van Schloss Trauttmansdorf, één van de mooiste van Italië. Sissi heeft ook hier enkele maanden verbleven. Na dit bezoek terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Vrije dag

Na het ontbijt, vrije tijd in en rond het hotel. In de namiddag huisgemaakte “koeken” op het zonneterras en wijndegustatie van 4 Zuid-Tiroolse wijnen met Juniorchef Walter. Avondmaal en overnachting.

Dag 8: Terugkeer

Na het ontbijt terugkeer huiswaarts met de nodige stops onderweg.

Prijs: €1465 per peroon op basis van een 2-persoosnkamer

Inbegrepen:

 • Reis met autocar
 • Welkomstaperitief
 • Verblijf op basis van volpension van het avondmaal van de 1ste dag tot en met het ontbijt van de laatste dag. Uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende huisgemaakte broodsoorten, marmelades, spek en regionale producten, 5-gangen menu ’s avonds met saladebuffet.
 • 2 – persoonskamer met safe, minibar, TV, telefoon, douche, WC, bidet en haardroger
 • Wellness: sauna’s, dampbad en infraroodgezondheidscabine, binnenzwembad met waterval, buitenzwembad en ligweide
 • Tiroleravond
 • Vermelde excursies (kooknamiddag, wijnproeven, botanische tuin, boottocht)
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet vermelde diensten
 • Singletoeslag €280

Vereist aantal deelnemers: 20

Back To Top