skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Antiekreis, regio Sussex & South Downs afreis 05 september 2018

Tijdens deze reis bezoekt u niet alleen enkele fraaie Engelse landhuizen en tuinen , maar ook een dagje naar één van de grootste brocante- en antiekmarkten van Engeland en Europa staat op het programma. Wij kozen enkele van onze lievelingsplaatsen uit om u te laten genieten van het beste van Engeland. Mooie antiekdorpjes, historische huizen,maar ook culinair wordt u verwend .Kortom, alles staat op het programma om u een aangename reis te bezorgen.

Programma
Dag 1
Vanaf 06u00 vertrek per autocar vanuit de gekozen opstapplaatsen . Vertrek vanuit Calais voor overtocht met Eurotunnel. Bij aankomst in Folkestone rijden we door naar Ardingly waar we één van de grootste brocante- en antiekmarkten van Engeland bezoeken. Vrije lunch. Late namiddag vertrek naar ons overnachtingshotel voor de komende 3 nachten.
diner en overnachting.
Dag 2
Na het ontbijt verrtrek naar Parham House, een parel die niet zo gekend is. Geleid Bezoek aan huis en vrije rondgang in de tuin. Vervolgens gaan we naar het kasteeldorp Arundel waar u gelegenheid heeft tot lunch en vrije tijd. Nadien keren we terug naar het hotel voor vrij avondmaal en overnachting.
Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we naar Charleston Farm House.– waar Vanessa Bell en haar zus van Virginia Woolf heel wat zomers doorbrachten samen met de kunstaarscommune van de zogenaamde Bloomsbury groep. Geleid bezoek aan het huis en de tuin. Daarna naar Lewes, een typisch Engels stadje met heel wat antiekwinkels en snuisterijwinkels. Voor uw vrije lunch vindt u er heel wat sympathieke tearooms en kleine eethuisjes. Rond 14u keren we terug naar ons hotel voor vrije namidaag (mogelijkheid tot spa behandeling vooraf te reserveren of wandeling).Afscheidsdiner in het michelinrestaurant van Gravetye Manor.
Dag 4
Na het ontbijt vertrek naar Rye. Rye is een gezellig stadje dat zijn middeleeuwse charme heeft weten te bewaren, zeker vanwege de kasseistraatjes. Slenter doorheen de straatjes en langsheen de traditionele winkeltjes of bezoek Rye Heritage waar u meer kan vernemen over de 700jaar geschiedenis van Rye. Rond 12u30 spreken we af in The George voor gezamelijke lunch.
Rond 14u vertrek richting Folkestone en indien de tijd het toelaat onderweg nog een stop.

Uw hotel
U logeert in het charmante Ashdown Park Hotel. Het historische hotel was nog tot het einde van de 20ste eeuw een privé- woonst en straalt deze gemoedelijkheid nog steeds uit. Het ligt in een mooie landschapstuin midden in het prachtige natuurgebied van Ashdown Forest, een regio van Outstanding Natural Beauty. Verder op het domein is een spa waar de gasten gratis gebruik kunnen maken van het overdekte zwembad en (mits betaling) van tal van andere faciliteiten en behandelingen. Voor de liefhebbers is er ook een 18 hole golfterrein en zijn er twee tennisvelden. De kamers zijn ingericht met antiek, maar steeds met het nodige moderne comfort.

Prijs per persoon (op basis van 2  personen):
Standaard kamer: 885 euro
Deluxe kamer met Parkland-view: 950 euro
Supplement dubbele kamer voor alleengebruik(steeds op aanvraag):280 euro (voor 3 nachten).

In deze prijs is inbegrepen:
• Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur. U kunt vertrekken vanuit diverse opstapplaatsen;
• Overtocht heen en terug per Eurotunnel
• 3 overnachtingen met ontbijt in Ashdown Park Hotel
• 1x diner in het restaurant van het hotel (incl aperitief , 1/2 fles wijn pp en koffie);
• 1x diner in het bekroonde restaurant Gravetye Manor hotel (incl aperitief, ½ fles wijn , koffie);
• 1x lunch in The George op dag 4
• Toegangsgelden en rondleidingen in Ardingly,ParhamHouse en Charleston House en surprise op dag4
• Nederlandstalige Begeleiding

Niet in de prijs inbegrepen:
• De niet vermelde maaltijden
• Niet vermelde diensten
• Reis-en/of annulatieverzekering.

Back To Top