skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Weimar & Spreewald afreis 13 juli 2018

Weimar & Spreewald (DE)

13.07.2018 – 22.07.2018

Tijdens deze reis maakt u niet alleen kennis met de imposante Duitse hoofdstad Berlijn en enkele andere voormalige Oostduitse steden, maar ook met het mooie achterland. Zo brengt u een bezoek aan de schitterende kunststad Potsdam en maakt u een dagtocht naar het prachtige Spreewald; hier stroomt de Spree met z’n ontelbare zijrivieren door een uniek vlak landschap vol meren, moerassen en schitterende bossen.

Dag 1 ’s Ochtends vertrek en we rijden via de autosnelweg doorheen Duitsland naar Eisenach en Weimar.Gelegenheid tot lunch onderweg.Avondmaal en overnachting in ons hotel Park Inn 4* te Weimar.

Dag 2  Na het ontbijt verkennen we met onze gids Weimar. Middagmaal in ons hotel. In bezoeken we onder leiding van onze gids Erfurt. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Weimar.

Dag 3  Vandaag bezoeken we een ganse dag Leipzig. Het middagmaal nemen we in een lokaal restaurant.Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4   Ontbijt en daarna bezoek aan Buchenwald. Buchenwald was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in een bosrijke omgeving nabij de stad Weimar. Na dit toch wel aangrijpend bezoek gaan we terug naar ons hotel in Weimar voor het middagmaal.  Na de lunch vertrek naar Cottbus waar we toekomen in de vroege avond.  Avondmaal en overnachting in ons hotel Radisson Blu te Cottbus.

Dag 5  Na het ontbijt brengen we samen met ons gids een bezoek aan Wittenberg. Middagmaal in ons hotel te Cottbus en in de namiddag bent u vrij om zelf op verkenning te gaan in Cottbus. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6 Vandaag bezoeken we een ganse dag Dresden en haar omgeving. Middagmaal in lokaal restaurant. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7 Vandaag bezoeken we het mooie Spreewald. Het Spreewald is een bosrijk gebied dat doorsneden wordt door talrijke stroompjes, rivieren en waterlopen. Middagmaal in lokaal restaurant. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8 Na het ontbijt gaan we naar Berlijn, waar we o.a. een panoramische rondrit maken door Oost en West-Berlijn.We zien o.a. de Brandenburger Tor, overblijfselen van “de Muur”, Alexanderplatz, … Middagmaal in een lokaal restaurant. In de late namiddag rijden we vanaf Berlijn naar Kloster Lehnin voor avondmaal en overnachting in ons hotel Parkgraf.

Dag 9 In de voormiddag brengen we een bezoek aan Kloster Lehnin. Kloster Lehnin is verbroederd met Tervuren, dus een reden te meer om een bezoek te brengen aan deze gemeente en zijn omgeving met o.a. Potsdam. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 10 Na het ontbijt vatten we ons terugreis aan naar Belgïe met onderweg de nodige stops.

 

 

 

Back To Top