skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Gastronomische reis Elzas – 15/10 – 19/10/2021

                                

Met zijn zeer fruitige wijnen, zijn peperkoek, zijn beroemde Munster-kaas, zijn gouden bier en zijn vele specialiteiten zoals zuurkool, Kougelhopf of tarte flambée, belooft het een smakelijke en spannende reis!

Dag 1: LEEFDAAL – SELESTAT – HOTEL

Vroeg vertrek vanuit Leefdaal naar de Elzas richting Sélestat. Middagmaal  en rondleiding door de stad. Sélestat is geen Elzasser stad zoals de anderen … Deze discrete stad in het hart van de Elzas is nog steeds onbekend bij toeristen en is doordrenkt van geschiedenis en herbergt veel schatten! De charme van Sélestat zit verborgen in de gevels, een combinatie van Elzasser vakwerk en Rijnlandse architectuur en natuurlijk ook in de ongelooflijke geschiedenis van de stad. Aan het einde van de dag komen wij aan in het hotel Relais d’Alsace in Rouffach. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: COLMAR – WIJNGAARD- EN WIJNPROEFMUSEUM

Na het ontbijt naar Colmar. Rondleiding door de oude stad met zijn vakwerkhuizen en bloemrijke balkons, de wijk Tanners en Little Venice. Lunch. Vertrek voor de wijnroute langs de middeleeuwse dorpjes met beroemde wijngaarden via Kaysersberg, Mittelwihr, Riquewihr, Ribeauvillé.  Bezoek aan de wijngaard van Kientzheim en het wijnmuseum van de Elzas. Vervolgens naar Ammerschwihr voor een bezoek aan een wijnkelder voor proeverij van 5 wijnen met de traditionele Kougelhopf. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 3: OBERNAI- CHATEAU DU HAUT KOENIGSBOURG EN MUSEUM DU PAIN D’EPICES

Ontbijt. Ontdekking van het peperkoekmuseum en zijn fabriek gevolgd door een proeverij. Wij rijden naar Obernai en wandelen door deze middeleeuwse stad aan de voet van de Mont Ste Odile. Middagmaal in het restaurant. Audiorondleiding door het kasteel van Haut-Koenigsbourg. Als u door de poort van Haut-Koenigsbourg gaat, duikt u in de wereld van de Middeleeuwen. Van de lagere binnenplaats met zijn herberg, zijn smederij en zijn molen tot de wenteltrappen, die leiden naar de gemeubileerde appartementen van de heer, ontdek architectuur, meubels, een sfeer vol geschiedenis. ‘s Avonds keren wij terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: ONTDEKKING VAN MUNSTERKAAS EN BIER

Ontbijt. Vertrek naar de regio Ballons des Vosges voor de ontdekking van de vervaardiging van Munster-kaas. Middagmaal. Vervolg via de Route des Crêtes en de Col du Bonhomme met prachtige panorama’s van de Vogezen en de vlakte van de Elzas. Bezoek aan het Musée des eaux de vie en zijn brouwerij met proeverij. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: TERUGREIS

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan met de nodige haltes onderweg.

Prijs per persoon: €755

Inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar
  • Verblijf op basis volpension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot en met het ontbijt van de laatste dag op basis van een 2-persoonskamer
  • ¼ wijn bij het avondmaal
  • Ingang van het wijnmuseum met proeverij
  • Bezoek met proeverij van het peperkoekmuseum, huis munster-kaas, museum eaux de vie, wijnkelder en proeverij Kougelhopf
  • Begeleid bezoek Sélestat, Colmar, Obernai
  • Audiorondleiding Haut-Koenigsbourg
  • Verblijfstaks

Niet inbegrepen:

  • Toeslag single: €110
  • Persoonlijke uitgaven en niet vermelde dranken, niet vermelde uitstappen, verzekeringen
Back To Top