skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Centraal-Zwitserland afreis 07 juli 2019

Zondag 07 juli
Vertrek via de Franse snelwegen naar Seelisberg, onderweg gelegenheid tot lunch
In de late namiddag aankomst in ons hotel Bellevue te Seelisberg
Welkomstaperitief ,avondmaal en overnachting

Maandag 08 juli
Om 09.30u begroeting aan het bergstation van de Tsb-Bahn en met het bergtreintje
dalen we af naar Treib. Hier nemen we de boot voor een rondvaart op het mooiste gedeelte
van het Vierwoudstedenmeer.
We varen naar Fluelen, gelegen aan het begin van het meer via Brunnen – Schillerstein – Rutli –
Tellskapelle. De terugvaart gaat via Bauen, Rutli, de “wieg van Zwitserland” waar in 1291 het verdrag van Zwitserland werd getekend en terug naar Treib. Hier nemen wij het middagpauze op het groot terras aan het meer of in het Haus sur Treib. Na het middagmaal genieten wij van de 2de rondvaart op de Urnersee en via Brunnen, Rutli varen wij naar Bauen, het kleinste dorpje met speciale plantengroei waar we een kort bezoekje brengen. Nadien terug de boot op en via Rutli naar Brunnen waar wij het infocentrum van de befaamde Zwitserse messen Victorinox kunnen bezoeken, hier komen we meer te weten over de geschiedenis van het mes en de mijlpalen van Victorinox. Ook kunnen wij kuieren langs de oevers van het meer. De boot brengt ons terug naar Treib en aansluitend naar Seelisberg.
Avondmaal en overnachting

Dinsdag 09 juli
Met onze autocar via de Seelisbergtunnel en Axenstrasse naar Schwyz, en via panoramische route naar Schlattli. Daar nemen we het steilste kabeltreintje ter wereld, liefst 110% klimmen tussen de rotsen naar het autovrije dorpje Stoos waar we een rustige wandeling maken en lunch. Daarna terug naar Schlattli en met de autocar via Schwyz naar Küssnacht, en bezoek aan Astridkapelle. Vervolgens naar Weggis, het mondaine oord aan het Vierwoudstrekenmeer. Na het bezoek aan Weggis gaat het via Vitznau, Gersau naar Brunnen en verder naar Seelisberg.
Avondmaal en overnachting

Woensdag 10 juli
Dagtrip naar het hooggebergte naar Andermatt (1447m). Vanaf dit kleine stadje klimmen we naar 2108m hoge Gotthardpas. Vervolgens rijden we het Italiaanse Zwitserland binnen en zo komen we in Tessin. We bezoeken o.a. Bellinzona en Castelgrande. De terugreis gaat via de autosnelweg en de Gotthardtunnel terug naar Seelisberg.
Avondmaal en overnachting

Donderdag 11 juli:
Het leven op een bergboerderij ontdekken we in Seelisberg. Met de autocar of te voet naar de Tanzplats in Seelisberg. Boer Seppi verwelkomt ons en wij maken kennis met het boerenleven.
Tegen de middag gaan wij naar hotel Tell voor de middagpauze. Vervolgens gaan we met met de autocar nnar Hergiswill waar we een bezoek brengen aan de glasblazerij “Glasi”.
Nadien terug met de autocar naar Beckenried waar we de kabelbaan nemen naar de Klewenalp 1600 met een panorama op de 7 meren van Centraal -Zwitserland; bezoek aan de kruidentuin van Ricolasnoepjes en koffiepauze in een bergrestaurant. Na het bezoek met de kabelbaan terug naar Beckenried en met onze autocar naar Seelisberg .
Avondmaal en overnachting.

Vrijdag 12 juli:
Vandaag bezoeken we Zug, de hoofdplaats van het kanton Zug. Daarna gaan we via Unter Aegeri en Ober-Aegeri naar de Ratenpass, het mooie restaurant op de Ratenpass. Nadien naar het bedevaartsoord Einsiedeln voor vrij bezoek en vervolgens bezoek aan de grootste barokkerk van Zwitserland.
Om 16u30 wonen wij de vespers bij met prachtig gezang door de paters. Na de dienst reizen wij via Rothenthurm, Schwyz en de Axenstrasse naar Flüelen en vervolgens door de Seelisbergtunnel naar Seelisberg.
Avondmaal en overnachting.

Zaterdag 13 juli:
In de voormiddag bezoeken we een kaasmakerij in Seelisberg. Middagmaal in restaurant “Bahnhöfli” te Seelisberg. In de namiddag gaan we naar Luzern voor een begeleide wandeling en aansluitend vrije tijd. Avondmaal en overnachting

Zondag 14 juli:
Door het wild romantische Meiental klimmen we naar de Sustenpass op een hoogte van 2224m. Daarna dalen wij tot aan de Steingletscher en houden we halte voor een zicht op de ijsmassa en lunch. Vervolgens gaat het naar Gadmental en Innertkirchen en verder naar Aareschlucht.
Na al het natuurschoon reizen we door Meiringen naar de Brunigpass. Aan de Sarnensee tussenstop en verder naar Seelisberg voor avondmaal en overnachting.

Maandag 15 juli:
Vandaag nemen we de kabelbaan naar het prachtig gelegen Wirzwelli. Via het Uilen pad brengen we een bezoek aan de uilen. In het bergrestaurant genieten we van een middagmaal. Nadien gaat het naar het kloosterdorp Engelberg. Bezoek aan de kloosterkerk met het oudste orgel van Zwitserland en eindigen doen we met een rondrit in een paardenkoets in en om Engelberg. Na dit bezoek terug naar Seelisberg voor avondmaal en overnachting.

Dinsdag 16 juli:
Na het ontbijt vatten we onze terugreis aan naar BelgIë.

Prijs pp: 1415€ (suppl single 220€ voor de 9 nachten)

Deze prijs omvat:
Reis per luxe autocar inclusief diensten van een ervaren chauffeur
De vermelde overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
Verblijf op basis van vol pension (vanaf het avondmaal dag 1 t.e.m. het ontbijt op dag 10)
De vermelde excursies incl toegangsgelden
Vrij gebruik van sauna en fitnessruimte

Niet inbegrepen:
Alle persoonlijke uitgaven voor niet vermelde maaltijden en dranken
Annulering- en/of bijstandsverzekering

Prijs berekend op basis van minimum 25 deelnemers

Reisdocumenten:
Geldige identiteitskaart

Munteenheid:
Zwitserse frank

Back To Top