skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

De Cotswolds, Engeland op zijn mooist afreis 30 mei 2019

HET ECHTE, IDYLLISCHE ENGELAND VINDT U IN DE COTSWOLDS.

De grootste bekendheid hebben de Cotswolds te danken aan de pittoreske dorpen en stadjes, gebouwd in de lokale gekleurde kalksteen. Niet voor niets heeft deze regio in het westen van Engeland de status van Area of Outstanding Natural Beauty toegewezen gekregen. Tijdens deze 4-daagse reis ziet U typisch Engelse dorpjes, opgetrokken uit zandsteen, alsook prachtige marktdorpjes, mooie landhuizen en tuinen maar ook een bezoek aan Oxford staat op programma. Kortom u wordt tijdens deze reis volledig ondergedompeld in de magische sfeer van deze schitterende streek.

 

Dag 1:

Vertrek vanuit de gekozen vertrekplaats naar Calais voor de overtocht met de Eurotunnel naar Folkestone. Bij aankomst rijden we via de M 20 en 25 naar Windsor waar u gelegenheid heeft tot middagmaal. Na lunch begeleide wandeling in Windsor en Eton. Zij die wensen kunnen ook Windsor Castle bezoeken (facultatief). In de late namiddag rijden we naar ons hotel in Witney voor avondmaal en overnachting.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we naar Rodmarton Manor & Garden voor bezoek. Eerst houden we nog halt in Bibury, volgens sommige het mooiste dorpje van de Cotswolds, voor een korte wandeling.

Na ons bezoek aan Rodmarton Manor gaat het naar Tetbury waar u vrije tijd heeft om te lunchen en het stadje op eigen houtje te verkennen/shoppen. Rond 15u worden we verwacht in Chavenage House voor een rondleiding. Chavenage House heeft als decor gediend bij de opnames van de serie Poldark. Na de rondleiding genieten we nog van een afternoon tea. In de late namiddag rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3:

Na het ontbijt beginnen we onze verkenningstocht langs de romantische route, een bindmiddel tussen alles wat de Cotswolds zo aantrekkelijk maakt. Een aaneenschakeling van schitterende dorpjes waar de goudkleurige stenen en kerken boekdelen spreken.In verschillende typische dorpjes en stadjes van de Cotswolds houden we halt. Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 4:

Na het ontbijt check-out en rijden we naar Oxford. Tijdens een begeleide wandeling ontdekken we de mooiste plekjes met een lokale gids en bezoeken we enkele colleges. Vrij middagmaal en vrije tijd tot aan ons vertrek (circa 15u).

Daarna beginnen we onze terugtocht naar Folkestone waar we de Eurotunnel nemen naar Calais in de vroege avond. Bij aankomst in Calais gaat het naar de diverse afstapplaatsen.

Wat is inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur
  • mogelijke opstapplaatsen: Leuven(Leefdaal), Kontich Carpool, Gentbrugge, Jabbeke
  • overtocht Calais/Folkestone/Calais met de Eurotunnel
  • drie overnachtingen in het 4* hotel Four Pillars Witney op basis van een 2-persoonskamer incl half pension
  • tijdens de gehele reis diensten van een deskundige Nederlandstalige gids
  • gevarieerd programma inclusief alle excursies

Niet inbegrepen:

  • Lunches & dranken
  • van toepassing zijnde entreegelden + afternoon tea in Chavenage House (circa 42£ te betalen aan de reisleider)
  • persoonlijke uitgeven
  • annulering- en/of bijstandsverzekering

NB de volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden door onvoorziene omstandigheden

Back To Top