skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

In de voetsporen van de Engelse Detective Series – 19/05 – 23/05/2024

IN DE VOETSPOREN VAN DE ENGELSE DETECTIVE SERIES AFREIS 19 MEI 2024

Indien u een fan bent van de Britse detective series, dan weet u wellicht dat de regios waar de series zich afspelen een decor is van traditionele pubs, groene dorpjes en cricket op zondagnamiddag. De talrijke moorden die in de series gepleegd worden, opgelost door Inspector Morse, Barnaby, Father Brown, Agatha Raisin,… zijn godzijdank fictief. Echter de dorpjes en kleine stadjes bestaan echt. Tijdens deze rondreis willen wij u laten kennismaken met de mooie plekjes die u dankzij deze series heeft leren kennen. Doch ook Oxford staat op het programma waar er heel wat opnames plaatsvonden voor de serie Inspector Morse. Gedurende de reis worden we vanaf dag 2 begeleid door een lokale gids. Hij is een expert in de Oxford detectiveverhalen van Morse, Lewis en Endeavour, en andere relevante Engelse detective series.

PROGRAMMA (VOORLOPIG, DETAIL PROGRAMMA VOLGT WELDRA)

Dag 1

Via diverse opstapplaatsen naar Calais voor de overtocht per Eurotunnel of met ferry DFDS. Na aankomst gaat het naar Maidenhead waar we een bezoek brengen aan The Stanley Spencer gallery. Onderweg houden we nog halt in Windsor voor een korte wandeling en  vrije lunch. Vervolgens gaat het naar ons hotel voor de komende 4 nachten, the Olde Bell te Hurley. Als de tijd het toelaat kunnen zij dien wensen voor of na het diner een korte wandeling maken naar de Hurley Lock. Avondmaal en overnachting

Dag 2

Na het ontbijt kennismaking met onze lokale gids voor de komende drie dagen. Vandaag bezoeken we Watlington, Shiburn en Lewknor. Verder The Lee & Great Missenden, Amersham, Marlow en in de namiddag Habledon & Turville.
Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 3  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4 In de voormiddag verkenning langsheen kleine stadjes en gehuchten waar Midsomers Murders werd opgenomen, waaronder Wallingford, beter bekend als Causton. In de namiddag bezoek aan Oxford
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5 Na het ontbijt check-out en vertrekken we naar Greys Court voor bezoek. Nadien vatten we onze terugreis aan en houden we nog halt in Littlewick Green. Na dit laatste bezoek rijden we omstreeks 15u naar Folkestone of Dovervoor de overtocht per Eurotunnel of ferry naar Calais. Via de Franse en Belgische autosnelwegen rijden we daarna terug naar de diverse afstapplaatsen.

Prijs per persoon: € (single supplement op aanvraag)

BOEK MET VERTROUWEN i.s.m. Beautiful Britain 

Inbegrepen:

 • Reis per autocar*** inclusief diensten van ervaren chauffeur
 • Mogelijke opstapplaatsen: Leuven(Leefdaal), Kontich Carpool, carpool Affligem,Gent, station Brugge (andere opstapplaatsen op aanvraag)
 • Overtocht heen en terug met Eurotunnel of ferryovertocht met DFDS
 • De vermelde overnachtingen in hotel The Olde Bell hotel  op basis van een 2- persoonskamer incl. ontbijt
 • 4x avondmaal (3-gangen)
 • Engelstalige lokale gids vanaf dag 2  en met dag 5 voormiddag
 • toegangsgelden:
 • Henley River Cruise
 • Tijdens de gehele reis diensten van een Nederlandstalige reisleider
 • Gevarieerd programma inclusief excursies

Niet inbegrepen:

 • Middagmalen
 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Eventueel reis- en/of annulatieverzekering

Geldig internationaal paspoort verplicht voor alle reizen naar Groot-Brittannië vanaf 01/10/2021.

Wegens CV-19 kunnen er kleine wijzigingen in het programma zijn – te bevestigen 2-4 weken vooraf (alle wijzigingen zijn er om de veiligheid van de gasten te garanderen)

Back To Top