skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

In de voetsporen van Downton Abbey – 14/07 – 18/07/2024

IN DE VOETSPOREN VAN DOWNTON ABBEY AFREIS 14 JULI 2024

Voor de fans van de populaire tv-serie Downton Abbey is er goed nieuws. Op vraag van vele fans organiseren we ook in 2023 een reis “In de voetsporen van Downton Abbey”. Als u ook zo genoten heeft van de serie en kennis wil maken met enkele plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie, dan moet u zich zeker inschrijven op onze begeleide reis. U waant u even terug in een heel ander tijdperk. De serie wordt in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Naast bezoeken aan de bekende filmlocaties, bezoeken we ook de prachtige stad Oxford en verkennen we het glooiende landschap en de lieflijke dorpjes van de Cotswolds.

Programma

Dag 1: vertrek vanuit de gekozen opstapplaats naar Calais waar we de ferry nemen van DFDS naar Dover. Bij aankomst rondleiding in Folkestone met focus op de hotels uit de tijd van Downton Abbey. Daarna gaat het richting Kingston Bagpuize voor bezoek aan Bagpuize House (gevolgd met thee en cake). Onderweg halte en gelegenheid tot lunch. Na het bezoek aan Bagpuize House naar onze verblijfplaats het Sudbury House Hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt gaat het richting Bampton. Hier maken we een wandeling doorheen het dorp en zien we de verschillende locaties waar opnames plaatsvonden voor de serie van Downton Abbey. Vervolgens naar Cogges Manor Farm voor bezoek en gelegenheid tot lunch. Cogges Manor farm was de Yew Tree farm van de familie Drewe in de serie. Aansluitend gaat het naar Oxford en heeft u gelegenheid tot shopping. Rond 18u vertrek naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Vandaag gaat u op verkenning langsheen verschillende typische Cotswoldsdorpjes. Zo staan o.a. op het programma Burford, Bibury, Bourton on the Water,… Onderweg heeft u gelegenheid voor een lunch. In de late namiddag keren we terug naar het hotel en heeft u vrije tijd tot aan het diner en overnachting. (NB de exacte  dorpjes die worden bezocht kan onderling besproken worden met de deelnemers)

Dag 4: In de voormiddag hebben we een geleid bezoek in Oxford, The Downton Abbey era tour. Tijdens deze rondleiding ontdekt u hoe het leven was tijdens de periode van Downton Abbey. Om 14u 30 worden we verwacht in Highclere Castle voor een bezoek aan dit kasteel dat een belangrijke rol speelt in de serie. Tevens kan u de permanente Egyptische tentoonstelling bezoeken, alsook rondkuieren in de tuinen. Rond 17u30 keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 5: Na het ontbijt en check-out vertrek voor bezoek aan Basildon Park. Rond 13U30 rijden we verder richting Dover waar we in de vroege avond de ferry nemen richting Calais.

Bij aankomst in Calais gaat het terug naar de verschillende afstapplaatsen.

Prijs : €999 per persoon (toeslag single €290)

BOEK MET VERTROUWEN i.s.m. Beautiful Britain

Inbegrepen:

 • reis per luxe autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
 • vaste opstapplaatsen: Leefdaal, carpool Affligem, carpool Kontich, Gentbrugge, Brugge (andere opstapplaatsen op aanvraag)
 • overtocht heenreis Calais-Dover DFDS ferry (incl voucher ontbijt), retour Folkestone-Calais met Eurotunnel
 • Verblijf in hotel Sudbury House hotel: 4 overnachtingen op basis van een 2-persk incl. half pension
 • Entreegeld Highclere Castle
 • Begeleide wandeling Oxford met Engelstalige gids
 • Nederlandstalige deskundige begeleiding
 • Vermelde excursies

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven voor maaltijden en dranken, alsmede toeristische activiteiten zoals vermeld in het betreffende programma onder “gelegenheid tot” of “mogelijkheid tot”
 • Annulatie – en/of reisverzekering
 • Entreegelden voor Bagpuize House, Cogges Farm, Basildon Park of West Wycombe Park ( als “pakket” beschikbaar, kostprijs: circa 68£, te betalen aan reisleider bij vertrek )

Geldig internationaal paspoort verplicht voor alle reizen naar Groot-Brittannië vanaf 01/10/2021

NB: de volgorde van de bezoeken kan aangepast worden volgens omstandigheden.

Back To Top