skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Begeleide reis aan de wijngaarden in Zuid-Engeland – 02/06 – 05/06/2024

Engelse wijn is booming en veel van de bekroonde Engelse mousserende wijnen worden geproduceerd in Sussex, Kent en Surrey. Of je nu een bewonderende beginner of een wijnkenner bent, je krijgt de kans om te horen van en te praten met enkele van de wijnboeren die Engelse wijnen op de wereldkaart zetten.

Programma

Dag 1:

Vertrek vanuit de gekozen opstapplaats naar Calais waar we de ferry nemen van DFDS naar Dover. Bij aankomst gaat het naar Balfour Winery. Balfour Winery is één van de toonaangevende wijnproducenten van Engeland, pioniers voor zowel Engelse traditionele methode mousserende wijnen als een nieuwe golf van Engelse stille wijnen. Balfour maakt elk jaar meer dan 400.000 flessen stille en mousserende wijnen en is een van de meest gerespecteerde en gerenommeerde wijnhuizen van Engeland. Vooraleer we de rondleiding aanvatten genieten we nog eerst van een lekkere lunch. Na de rondleiding, volgt uiteraard nog de degustatie. Daarna gaat het naar ons hotel Wotton House nabij Dorking voor avondmaal en overnachting.

Dag 2:

Na het ontbijt gaat het richting Polesden Lacey voor vrij bezoek aan het huis en de tuinen. De tuin biedt een prachtig uitzicht op Ranmore Common het glooiende park.  Een landschap dat vrijwel onveranderd is sinds de middeleeuwen. Het huis was het weekendverblijf van Margaret Greville. Van brouwersdochter tot vriend van Koningen en Koninginnen, het huis loopt dan ook over van de rijke sociale geschiedenis. Na dit bezoek rijden we naar Dorking waar u gelegenheid heeft voor lunch en wat vrije tijd. Een bezoek aan het charmante marktstadje Dorking is een bijzondere ervaring. Omringd door de prachtige Surrey Hills, kunt u een glimp opvangen van de beboste heuvels en het open downland terwijl u door de historische straten van de stad loopt. Rond 15u worden we verwacht bij Denbies Vineyard. Denbies Wine Estate in Dorking is één van de grootste single estate wijngaarden van Engeland. Met 265 hectare, heeft het een productiecapaciteit van 1 miljoen flessen. De eerste wijnstokken werden in 1986 op het landgoed geplant. Vooraleer we terugkeren naar ons hotel genieten we nog van een afternoon tea. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3:

In de voormiddag gaat het naar Charleston farmhouse. Charleston, in East Sussex, is een huis geassocieerd met de Bloomsbury-groep, dat open is voor het publiek. Het was het landhuis van Vanessa Bell en Duncan Grant en is een voorbeeld van hun decoratieve stijl. Lunchen doen we vandaag bij  Bolney Wine Estate. We verkennen de onovertroffen schoonheid van het Bolney Wine Estate tijdens een drie uur durende tour die alle zintuigen zal bevredigen. We krijgen een begeleide proeverij van vijf van hun bekroonde wijnen die zorgvuldig worden gecombineerd met een bord van bijpassende gerechten en een seizoensgebonden mezzebord. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4:

Na het ontbijt en check-out en vertrek  naar Ightham Mote voor bezoek. Vervolgens gaat het richting Dover of Folkestone maar onderweg houden we nog halt bij Chapel Down voor lichte lunch en ” a taste of Chapel Down”.  Chapel Down was de eerste producent in Engeland die een gouden medaille won voor mousserende wijn op een prestigieuze internationale westrijd. Zij leverden ook de wijn voor het huwelijk van prins William en Kate. Rond 15u30 vertrek naar Dover of Folkestone voor de overtocht naar Calais. Bij aankomst in Calais gaat het terug naar de verschillende afstapplaatsen.

prijs : 995€/pp (180€ single suppl)   BOEK MET VERTROUWEN i.s.m. Beautiful Britain 

Inbegrepen:

 • reis per autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
 • vaste opstapplaatsen: Leefdaal, carpool Affligem, carpool Kontich, Gentbrugge, Brugge (andere opstapplaatsen op aanvraag)
 • overtocht heenreis Calais-Dover DFDS ferry (incl voucher ontbijt), retour Folkestone-Calais met Eurotunnel
 • Verblijf in hotel Wotton House hotel 4*: 3 overnachtingen op basis van een 2-persk incl. half pension
 • lunch op dag 1 – dag 3 en dag 4
 • afternoon tea op dag 2
 • toegangsgelden Charleston Farmhouse, Ightham Mote en Polesden Lacey
 • Rondleiding en degustatie Balfour Winery, Debies Vineyard, Bolney Wine estate en Chapel Down
 • Nederlandstalige deskundige begeleiding
 • Vermelde excursies

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven voor maaltijden en dranken, alsmede toeristische activiteiten zoals vermeld in het betreffende programma onder “gelegenheid tot” of “mogelijkheid tot”
 • Annulatie – en/of reisverzekering

Geldig internationaal paspoort verplicht voor alle reizen naar Groot-Brittannië vanaf 01/10/2021

NB: de volgorde van de bezoeken kan aangepast worden volgens omstandigheden.

Back To Top