skip to Main Content
02/767 33 56 info@bergkoning.com

Kerstsfeer rond het Vierwoudstedenmeer afreis 30 november 2019 !!!!LAATSTE PLAATSEN!!!!

Dag 1: Vertrek via de Franse snelwegen naar Seelisberg, onderweg gelegenheid tot lunch. In de late namiddag aankomst in het hotel Bellevue te Seelisberg. Welkomstaperitief, avondmaal. Nadien korte rit naar Beckenried voor de optocht en de intrede van de Sint met de 500 koebeldragers en fakkels. Overnachting in het hotel Bellevue.

Dag 2: Over de Brunigpas naar de kerstmarkt vol houtsnijwerk in Brienz aan de Brienersee

Na het ontbijt rijden we via Stans naar Sarnen langs de oevers van de Sarnen- en Lungersee naar de Brunigpas. Voorbij de pas komen we in Berner Oberland. Het eerste stadje aan de mooie Brienersee is Brienz, bakermat van de houtsnijkunst. Hier vindt jaarlijks eind november een mooie kerstmarkt met vele houten kunstwerkjes. Vrij middagmaal. Na het bezoek aan de kerstmarkt rijden we doorheen het prachtige landschap naar Seelisberg met onderweg een bezoek aan de Mariakapellen en het Schillerbalcon.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Grootste kerstkribbe van de wereld, gezellige kerstmarkt Einsiedeln, Distillerie Dettling

Na het ontbijt maken we een rit door het “onbekende” Zwitserland. Via Beckenried rijden we naar Flüeln waar we de Axenstrasse nemen tot Brunnen. Verder via Schwyz, Sattel, Rothenturm naar Einsiedeln. Eerst bezoeken we de grootste kerstkribbe van de wereld in het diorama. Daarna bezoeken we de grootste barokkerk van Zwitserland met aansluitend een vrij bezoek aan de gezellige kerstmaarkt. Vrij middagmaal. Bij de terugreis maken wij een stop in Brunnen voor een bezoek aan de distillerie Kirsch Dettling met degustatie. Nadien keren we terug naar Seelisberg voor avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Glasblazerij “Glasi” – Sfeervolle kleine Kerstmarkten in Luzern – Romantische boottocht op het Vierwoudstendemeer

Na het ontbijt rijden we naar Hergiswil voor een bezoek aan het museum en de glasblazerij “Glasi”. Nadien rijden we verder naar Luzern, de mooiste stad van Zwitserland. Geleide wandeling doorheen de stad. Vrij middagmaal. Nadien vrije tijd om de sfeervolle kleine kerstmarkten te bezoeken. Voor de terugreis naar Seelisberg nemen wij een luxe boot voor een sfeervolle romatische boottocht op het Vierwoudstedenmeer. We genieten van de avondsfeer en de prachtige kerstverlichting in de verschillende dorpjes aan het meer o.a. Hertenstein, Weggis, Vitznau, Beckenried en Gersau. In Teib nemen we de TSB Bahn naar Seelisberg.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Na het ontbijt vangen we de terugreis aan naar België. Onderweg brengen we nog een bezoek aan de kerstmarkt in Colmar.

Prijs: €639 op basis van een 2-persoonskamer (toeslag single €100)

Inbegrepen:

  • reis per luxe autocar inclusief de diensten van een ervaren chauffeur
  • de vermelde overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
  • verblijf op basis van halfpension (avondmaal met ¼ wijn of water van de 1ste dag tot en met het ontbijt van de laatste dag
  • de vermelde excursies en ingangen
  • lokale Nederlandstalige gids

Niet inbegrepen:

  • middagmalen
  • niet vermelde diensten
  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en/of annulatieverzekering

Voorzie Zwitserse Franken (CHF) en let zeker op uw mobiele telefoongebruik! Zwitserland doet niet mee aan de gunstige tarieven voor roaming

Back To Top